Thrillerauteurs bundelen hun krachten in CrimeSquad

Thrillerschrijvers Jeroen Windmeijer, Marieke Damen, Joyce Spijker en Sander Verheijen verenigen zich in het gloednieuwe schrijverscollectief CrimeSquad. Elke maand schrijven zij in wisselende duo’s korte spannende verhalen geïnspireerd op een actueel nieuwsbericht.

Jeroen Windmeijer behoort tot de populairste en best verkopende Nederlandse thrillerauteurs van dit moment. Zijn boeken bevatten veelal religieus-historische thema’s en belanden steevast in de Bestseller 60. In zijn laatste thriller De schaduw van Vermeer laat hij zijn licht schijnen op het mysterieuze levensverhaal van Johannes Vermeer. 

Marieke Damen schrijft psychologische thrillers die inmiddels een groot publiek weten te bereiken en waarvan een aantal werd genomineerd voor verschillende thrillerprijzen. Haar onlangs verschenen thriller Het perfecte gezin wordt overladen met 4- en 5-sterren beoordelingen. 

Joyce Spijker schrijft spannende, actuele fictie en non-fictie en is werkzaam als business storyteller en ghostwriter voor ondernemers. Op dit moment werkt ze aan een roman én een serie binnen het genre ‘millennial noir’. 

CrimeSquad-initiatiefnemer Sander Verheijen schreef twee nagelbijtend spannende thrillers onder pseudoniem Jens Vern. Zijn thrillerdebuut De macht van K. belandde meteen op de shortlist voor de Gouden Strop. Verheijen blinkt als auteur uit in verrassende plots, was oprichter van thrillersite Crimezone.nl en is bij de CPNB verantwoordelijk voor de lezerscommunity Hebban.

Verheijen: ‘Toen ik deze zomer met mijn kinderen naar de film Antoon Engel ging, zag ik weer hoe samenwerkingen van creatief talent het verschil kunnen maken. Samenwerkingen die hebben geleid tot een sterke ontwikkeling van het populairste en meest gestreamde Nederlandstalige hiphop muziekgenre. Antoon, Big2, Ronnie Flex, Sigourney K, Snelle en Kris Kros Amsterdam zijn met elkaar goed voor honderden miljoenen streams en hebben gezorgd voor een serieus genomen muzikale tak van sport.

Ik vroeg me af of het bundelen van creativiteit in het schrijversvak niet ook tot iets moois zou kunnen leiden, bijvoorbeeld voor het thrillergenre. CrimeSquad is het resultaat van deze gedachte. Een schrijverscollectief met uitblinkers op verschillende gebieden en verschillende (sub)genres die hun krachten bundelen in een innovatief concept met veel potentie, passend bij de lezer van nu.’ 

CrimeSquad speelt in op de behoefte van bitesize fictie, geheel passend in deze tijd van streaming en snelle content. Met de wisseling in duo’s en het inspelen op de actualiteit zet CrimeSquad hiermee de eerste stappen naar een nieuwe trend in de wereld van fictie.

Volg CrimeSquad op Instagram, Threads of ga naar crimesquad.nl en meld je aan voor de nieuwsbrief.