Nevenschade (2021)

Nevenschade (2021)

Na anderhalf jaar in de greep te zijn geweest van een virus is het Nederland van minister-president Koenen weer redelijk opgekrabbeld. Zijn deal met de Amerikaanse farmaceut Fernstedt Chemicals heeft gezorgd voor een succesvol vaccinatieprogramma en wordt alom bejubeld, maar wat niemand weet is dat de prijs die daarvoor betaald wordt vele malen hoger is dan iemand zou kunnen vermoeden.

In een ziekenhuis in Den Haag doet arts Mark van Dinter een vreemde ontdekking na een geslaagde operatie op een vooraanstaand politicus. Als de man vervolgens alsnog onverwacht overlijdt gaat Mark op onderzoek uit. Elders in de stad komt onderzoeksjournalist Matthew Dawson in een lastig parket terecht als hij een paar verdachte sterfgevallen op het spoor komt en daardoor zelf een doelwit wordt. Ondertussen ontdekt vertaalster Sarah van der Horst in een Chinees rapport op een online klokkenluidersplatform schokkende informatie over het virus. Als de schrijver van het rapport gelijk heeft, is er in Nederland met mensenlevens gespeeld. Maar door wie en met welk doel?

Als de paden van Mark, Matthew en Sarah elkaar kruisen begint er een race tegen de klok om de waarheid boven tafel te krijgen.

Nevenschade is beschikbaar als boek, ebook en luisterboek.

Quotes

‘Jens Vern overtreft zijn reeds ijzersterke debuut. Opnieuw een spannende en razendsnelle thriller, goed geschreven en beangstigend actueel.’

JEROEN WINDMEIJER, THRILLERAUTEUR

**** VN DETECTIVE & THRILLERGIDS

‘Een thriller pur sang van internationale klasse.’

REMCO HOUTEPEN, LIBRIS VENSTRA AMSTELVEEN

‘Beklemmend en angstig dichtbij.’

PAULINE GOEDEMANS, GRIMBERGEN BOEKEN LISSE

‘… wat schrijft Vern goed en spannend. Nevenschade evenaart zijn fantastische debuut De macht van K.’

ANTHONI FIERLOOS, MEZZA BOEKVERKOPERSPANEL

‘Lees dit boek.’

ARNO KOEK, BOEKHANDEL BLOKKER HEEMSTEDE

‘Vern geeft ons een knap geconstrueerd plot.’

ERNA STAAL, MEZZA BOEKVERKOPERSPANEL

‘Jens Vern begrijpt wat er speelt in de maatschappij en weet dat om te buigen tot een spannend verhaal.’

OLAF TIGCHELAAR, MEZZA BOEKVERKOPERSPANEL

‘In Nevenschade speelt Vern met de vraag die uit zes woorden bestaat; wat als het wél waar is? Wellicht zullen we dit boek met z’n allen op een dag nog een keer lezen en tot de conclusie komen dat het plot dichter bij de waarheid komt dan we ons ooit hadden durven beseffen…’

JELLE VAN DER KRUIJS, THRILLZONE